Meer afbeeldingen

Killzone 2 (PS3)(Gebruikt)

Op voorraad

van: € 5,00

Special Price € 4,00

Levertijd:

1-2 werkdagen

OF

Snel overzicht

In 2005 overstelpte Sony E3 met trailers van toekomstige titels op hun nieuwste console. Eén van de titels waar Sony de monden wijd van open liet vallen, was Killzone 2. Enkele maanden later werd er moord en brand geschreeuwd toen uitkwam dat het bewuste filmpje een CGI render was.....

Lees volledige beschrijving

Details

Merk: Sony

In 2005 overstelpte Sony E3 met trailers van toekomstige titels op hun nieuwste console. Eén van de titels waar Sony de monden wijd van open liet vallen, was Killzone 2. Enkele maanden later werd er moord en brand geschreeuwd toen uitkwam dat het bewuste filmpje een CGI render was van het ‘te bereiken doel’. Twee jaar is de titel van onze gameradar verdwenen tot de titel opnieuw opdook tijdens E3 2007. De game pakte uit met een ongekend detail in omgeving, belichting, weerseffecten en animatie. Het in-game beeldmateriaal overtreft de hoge verwachtingen niet maar komt toch aardig in de buurt.

De game is de 3e in de Killzone-reeks. De 1e was kritisch onthaald op de PS2. De game had zich geprofileerd als “beter dan Halo” maar de game had zijn portie gebreken. Guerilla Games wilde die fout rechtzetten dus kropen ze terug achter hun computers en maakten ze het geweldige Killzone – Liberation op de Sony PSP. Sindsdien is er een hoop veranderd bij Guerilla Games. De studio werd opgekocht door Sony en kreeg een monsterbudget toegekend om de ontwikkeling van Killzone 2 te starten. Spelers zullen merken dat Killzone 2 behoudt wat Killzone en Liberation zo goed maakte. Het coversysteem van Liberation speelt een prominente rol in de Killzone 2 gameplay en het animatiesysteem van Killzone kreeg een forse update. Net als in de andere Killzone games zullen de animaties bestaan uit voorgeprogrammeerde bewegingen met deels natuurlijke ragdoll-effecten.

Het verhaal van Killzone 2 pikt de draad op na Killzone: Liberation. Het agressieve Helghast ras heeft een aanzienlijk aantal nucleaire wapens gestolen. Met deze wapens trekken ze huiswaarts richting hun eigen planeet. In de vorige games werden de veldslagen uitgevochten op Aardse bodem. Nu neemt de ISA (Interplanetary Strategic Alliance) het gevecht naar Helghan, de thuisplaneet van de Helghast. Het doel van de missie is de militaire leider van de Helghast uit te schakelen. Alleen door Keizer Scolari uit te schakelen, kunnen ze de oorlogsmachine van de Helghast stoppen. Je neemt de rol aan van Sev, een geharde veteraan. Samen met zijn squad zijn ze gedropt achter de vijandelijke linies. Hun taak is de hoofdstad Pyrrhus overnemen. Maar het verzet van de Helghast is sterker dan verwacht. De Helghast hebben een geheim wapen achter de hand: het onvoorspelbare weer. De Helghast hebben hun technologie afgestemd op hun barre weersomstandigheden.

De gameplay van Killzone 2 is serieus onder handen genomen. Killzone is de eerste FPS die gebruik maakt van een duck & cover systeem. Je kan achter een voorwerp cover zoeken. De tweede feature die de kop opsteekt is de aanwezigheid van voertuigen. Maar hetgeen Killzone, Killzone maakt, is natuurlijk de feel. In Killzone heb je het gevoel dat je een fysiek lichaam bent in de wereld. Het immense detail op je geweer en de gedetailleerde reloadbewegingen dompelen je onder in de levendige wereld. De klassieke wapens van de ISA en Helghast keren weer terug maar Guerilla heeft nog aantal verrassingen in petto om je arsenaal mee uit te breiden.

En dan komen we aan bij het belangrijkste deel van Killzone: de onlinemode. Killzone 2 zal net als Resistance 2 een klassensysteem bevatten. De eerste klasse is de ‘Rifleman’, de doorsnee soldaat van de game. Je start met een aantal primaire en secundaire wapens zoals een rifle en granaten. Naar mate je stijgt in rang, speel je grotere en betere wapens vrij. De ‘Engineer’ is gespecialiseerd in automatische turrets die de vijand onder vuur nemen. De minst populaire keuze is waarschijnlijk de ‘Medic’. Hij staat in voor de gezondheid van zijn teamgenoten. Neergeschoten teamgenoten kan hij terug tot leven wekken. De vierde klasse beschikt over zwaar geschut. De ‘Assault Trooper’ is uitgerust met extra bepantsering waardoor hij twee keer zoveel schade kan incasseren. De voorlaatste klasse is de ‘Tactician’, hij is de kapitein van het team. Zijn vaardigheden bestaan uit rookgranaten die dienen als ‘spawn points’ en een sentry bot die over de map vliegt en vijandelijke eenheden vizeert. De laatste klasse is de ‘Saboteur’, de meest unieke van de zes. Hij beschikt over een stealthfunctie waardoor hij onopgemerkt achter de vijandelijk linie geraakt. Hij heeft ook proximity C4 dat explodeert wanneer de vijand te dichtkomt. Je kan elke hoofdklasse combineren met een andere klasse. Je kan een Saboteur met stealthpak als hoofdklasse aanvullen met de Engineer en een turret achter de linie plaatsen. Deze vrijheid van combineren zorgt voor een hele hoop unieke combinaties en variaties. Een beetje experimenteren en je vindt de perfecte klassecombinatie voor jouw speelstijl.

– Hyperrealistische graphics en atmosfeer met heerlijke licht-, weers- en deeltjeseffecten die een adembenemende wereld scheppen.
– Deferred shadowing – alle objecten gooien een schaduw. Schaduwen overlappen waardoor ze levensecht lijken.
– 7.1 Surround geluid – dynamische geluid dat naar gelang de context/omgeving andere effecten krijgt.
– Multiplayer voor 32 personen met een diep uitgewerkt klassen- en rankingsysteem.

Overige informatie

Merk Sony
EAN 711719133544
Color Nee
Opslagcapaciteit Nee
Conditie Gebruikt
Garantie Nee
Levertijd 1-2 werkdagen

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Killzone 2 (PS3)(Gebruikt)

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Quality
Price
Value

Bekijk de video

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten