Meer afbeeldingen

Motorstorm (PS3)(Gebruikt)

Op voorraad

Nog maar 3 beschikbaar!

van: € 5,00

Special Price € 4,00

Levertijd:

1-2 werkdagen

OF

Snel overzicht

Motorstorm is een ongekend intense belevenis om aan deel te nemen. Voor wat het waard is kent de game zelfs nog een minimaal verhaal, waarin je eigenlijk alleen te horen krijgt wat het idee achter al deze races is. Ergens achter een enorme, rood-stenen.....


Lees volledige beschrijving

Details

Merk: Sony

Motorstorm is een ongekend intense belevenis om aan deel te nemen. Voor wat het waard is kent de game zelfs nog een minimaal verhaal, waarin je eigenlijk alleen te horen krijgt wat het idee achter al deze races is. Ergens achter een enorme, rood-stenen bergwand ligt Monument Valley, het decor voor een gigantisch evenement genaamd “Motorstorm”. Na een visueel verbluffend intro, waarin je de grootschaligheid van dit evenement vanaf een mooie hoogte te zien hebt gekregen, is het dan toch eens tijd om zelf te racen.

Als je begint met Motorstorm heb je, niet geheel verrassend, de beschikking over slechts een beperkt aantal circuits en voertuigen. Door succesvol races te voltooien, zul je vanzelf meer vrij kunnen spelen en dan begint de pret pas echt! De voertuigen zijn opgedeeld in een aantal klasses zoals motoren, buggy’s, rallywagens, Big Rigs en nog vele andere gemotoriseerde monsters. Elke klasse kent ook weer een uitgebreide selectie voertuigen, waardoor je uiteindelijk behoorlijk wat mogelijkheden hebt. Sommige races zijn namelijk alleen voor een enkele klasse toegankelijk, maar het echte affiche van Motorstorm zijn toch wel de races waarin alle voertuigen tegelijk op de baan mogen. De races met een enkele klasse zijn al geweldig, maar als alles door elkaar heen dendert dan heb je genoeg adrenaline voor de komende eeuw te pakken.

Bij zulke massale races heb je zelf de vrijheid om een geschikte bolide te kiezen, waarbij elke keuze tot een andere tactiek kan leiden. Motoren zijn snel, kunnen gemakkelijk door smalle paadjes manouvreren, maar zijn logischerwijs ook erg kwetsbaar. Een sandwich tussen twee grote Big Rigs is als motorrijder geen pretje. Een grote truck zal niet zoveel hinder ondervinden van mede-coureurs, maar is toch wel wat lomp om te besturen. Zo heeft elke klasse zijn eigen voor- en nadelen, maar daar blijft het niet bij. De tactiek bouwt zich in de levels zelf nog wat verder uit.

Elk level kent namelijk op diverse plaatsen meerdere routes, die natuurlijk niet allemaal aan te raden zijn voor elk voertuig. Je motor of buggy zal lekker doorrijden over zand en begeeft zich zonder problemen op wat hoger gelegen wegdelen. Een Big Rig worstelt zich daarentegen liever door de stevige modder en kan beter uit de voeten op de laag gelegen wegen. Zo heeft het kiezen van een bepaald voertuig ook direct invloed op de manier waarop je een race kunt rijden. Helemaal als je enkele handige sluiproutes weet te vinden….

De besturing is voor elk voertuig weer anders en dat maakt het erg leuk om de diverse klasses eens uit te proberen. De ene gamer kan namelijk beter overweg met wendbare voertuigen en de ander kiest liever voor een stevige wegligging.

Een ander aspect van het rijden is de boost-optie. Elk voertuig heeft een boost-meter, waarmee je een tijdelijke versnelling kunt inzetten. Hoe vaker en langer je de boost gebruikt, hoe sneller je meter zal oplopen. Hier moet je zeker op blijven letten, want als je teveel van je boost blijft gebruiken zal je motor het begeven en knalt je voertuig uit elkaar.

Verder kan je het fenomeen bumperkleven in deze game wel vergeten. Wordt dit in een game als Ridge Racer 7 nog beloond met het voordeel van slipstream, in Motorstorm zal je geen hand voor ogen zien. Dit heeft alles te maken met de graphics en physics van de game, die echt fenomenaal zijn. Modder spat op voor de camera als je daar doorheen scheurt of vlak achter een versnellende tegenstander rijdt, waardoor je zicht tijdelijk wat belemmerd wordt. Niet dat je hierdoor meteen tegen het eerstvolgende obstakel botst, maar het rijdt toch wat minder prettig, waardoor je zulke momenten toch beter kunt vermijden.

Dan is er nog de Havok physics-engine van Motorstorm, die toch een echte next-gen indruk achter laat. Is tijdens de eerste ronde het circuit nog gewoon wat zanderig, als je er voor een tweede keer overheen rijdt zul je merken dat de auto’s hun sporen hebben achtergelaten en dat op sommige stukken heuse modderplekken zijn ontstaan. Dit is niet alleen iets voor het oog, want je merkt ook echt het verschil in rijgedrag tussen gewoon zand en een blubberige bende. En dan nóg zo’n fenomeen: de crashes. Hoewel het niet altijd even handig uitkomt om je vehikel in puin te rijden en zelf door de lucht geslingerd te worden, is het toch wel een genot om naar te kijken. Voertuigen die volledig uit elkaar spatten, brokstukken die ook echt op de weg komen te liggen en jou en andere coureurs kunnen hinderen, het blijft een geweldige ervaring. Aangezien de races behoorlijk vlot gaan zul je regelmatig jezelf of tegenstanders door de lucht zien vliegen. Spektakel gegarandeerd!

Offline kent Motorstorm helaas geen multiplayer, maar online stijgt het racende geweld helemaal tot grote hoogte. Met maximaal twaalf tegenstanders kun je online de baan op, wat werkelijk geweldige races oplevert. Je kunt namelijk je concurrentie lekker dissen dankzij de taunt-knop. De grote voertuigen toeteren dan gewoon, maar als motorrijder bijvoorbeeld kan je lekker ongegeneerd je middelvinger opsteken of een andere motorrijder, als die vlak naast je rijdt, van z’n motor af slaan. Een soort alternatief voor het beukende geweld van de grote voertuigen.

 

Overige informatie

Merk Sony
EAN 711719686187
Color Nee
Opslagcapaciteit Nee
Conditie Gebruikt
Garantie Nee
Levertijd 1-2 werkdagen

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Motorstorm (PS3)(Gebruikt)

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Quality
Price
Value

Bekijk de video