Meer afbeeldingen

Singularity (PS3)(Gebruikt)

Op voorraad

van: € 8,00

Special Price € 7,00

Levertijd:

1-2 werkdagen

OF

Snel overzicht

Ontwikkelaar Raven Software, verantwoordelijk voor top PC-titels als Soldier of Fortune en Jedi Knight II slaat een nieuw pad in. Singularity is een volledig nieuw spelconcept. In de game vecht je door een wereld die zich in een constante flux of beweging bevindt.....

Lees volledige beschrijving

Details

Merk: Activision

Ontwikkelaar Raven Software, verantwoordelijk voor top PC-titels als Soldier of Fortune en Jedi Knight II slaat een nieuw pad in. Singularity is een volledig nieuw spelconcept. In de game vecht je door een wereld die zich in een constante flux of beweging bevindt. Hordes tijdreizende vijanden jagen op de speler terwijl de wereld letterlijk heen en weer schommelt tussen 1950 en het heden. Met de hulp van een gloednieuw wapen, het 'Time Manipulation Device' of kortweg TMD heb je de tijd in jouw handen.

Op een afgelegen eiland, Katorga-12, wacht een complot om ontrafeld te worden. Om de origine te ontdekken, keren we 60 jaar terug in de tijd. Tijdens de Koude Oorlog in 1949-50 was Stalin de brutale leider van de Sovjet-Unie. Onder zijn bewind bezitten de Sovjetten twee superwapens: lange afstandsraketten en de atoombom. Maar zelfs als zijn team wetenschappers de kernlading kon lanceren, dan had Stalin nog steeds te kampen met de Verenigde Staten en hun Strategic Air Command. Hij wist dat hij nóg een voordeel nodig had om de Sovjetse veiligheid en superieuriteit te bewijzen. Niet lang daarna kwam de ontdekking van een afgelegen eiland, niet ver van Kamchatka, waar een onbekend materiaal, Element 99, wordt teruggevonden.  

Element 99 of E99 werd de nieuwe bron van energie voor Stalin. Het element bezit de eigenschap om elke vorm van energie om te zetten in een kracht die honderd maal hoger ligt. De ongekende kracht komt ook met een nadeel, een besmettelijke risico. Maar dit zijn risico's die Stalin zonder twijfel wil nemen. 21 september 1950 is de dag dat de hel losbreekt. Een Russische wetenschapper, Barisov, activeert het eerste apparaat dat zijn kracht put uit E99. De gebeurtenissen die er op volgen zijn catastrofaal. Alles wat er zich daarna afspeelt, blijft een geheim, tot nu... Een Amerikaans verkenningsvliegtuig, met testpiloot Nate Ranco, moet op verkenningsmissie naar het eiland. Terwijl hij het eiland benadert, begint zijn vliegtuig te sputteren. Nate Ranco moet een noodlanding maken.  

Eens Nate terug met beide voeten op de grond staat, ontdekt hij de ruïnes van de oude onderzoekscentra. Niet lang na zijn noodlading krijgt Nate het Time Manipulation Device of TMD, waar we het voordien al over hadden, in zijn handen geschoven. Dit veelzijdig apparaat zorgt voor de unieke gameplay van Singularity. Met dit apparaat kan je elk object of organisme verouderen (Age) of verjongen (Revert). Dit polshorloge van de toekomst is een bloeddorstig apparaat waarmee je vijanden kan herleiden tot stof in de wind of een hoopje stomende placenta. Het gebruik van je TMD op objecten leunt dan weer perfect aan voor omgevingspuzzels. Wil je een verroeste brug oversteken in 2010 dan gebruik je de TMD-handschoen om de brug naar zijn originele staat in 1950 te herleiden. Moet je een vat olie verplaatsen dan herleid je het tot een oude ton. Eens op zijn plaats kan je het weer herstellen.

Het TMD heeft nog twee unieke mogelijkheden. De eerste is 'Statis', deze 'Gravity Gun' variant laat je toe om elk object naar je toe te trekken en vast te houden. In tegenstelling tot de 'Gravity Gun' (zwaartekracht) uit Half-Life 2 wordt het object vastgehouden door stil te staan in de tijd. Zo kan je gekookte granaten aantrekken en zolang je wil vasthouden door het tijdsvacuüm. Ten slotte is er de 'Pulse'-functie waarmee je objecten kan katapulteren. De aparte functies van het TMD zal je in de loop van het spel kunnen upgraden zodat het apparaat sneller veroudert/verjongt en zwaardere objecten kan manipuleren.

Je futuristische polshorloge is lang niet het enige gadget dat je krijgt in Singularity. Het Chronolight is een zaklamp dat licht schijnt uit het verleden of de toekomst. Hiermee ontdek je berichten en objecten die zich in een andere tijdsperiode bevinden. In combinatie met de TMD kan je objecten ontdekken en uit hun tijdscontinuüm trekken. Lees berichten die genoteerd staan in een vergankelijke staat zoals krijt of ontdek audiocasettes die je meer achtergrondinformatie over E99 en het eiland bezorgen. Andere manieren om meer over het verleden te weten komen zijn de Time Rifts. Dit zijn scheuren in de tijd die fungeren als een real-time portaal tussen 1950 en 2010. In deze tijdsscheuren zul je ook horrortaferelen tegen het lijf lopen. Slachtoffers van de catastrofe die telkens opnieuw, en opnieuw, en opnieuw sterven. De speler is aangewezen om te leren uit hun fouten en het TMD te gebruiken om uit zulke situaties te ontsnappen.

Singularity barst van de originele ideeën. Naast de gebruikelijke vuurgevechten bezit de game alles om een instant-klassieker te worden. Als Raven Software even origineel uit de hoek kan komen als de physics heavy FPS Half-Life 2, dan staat er ons een mooi eindejaar te wachten. Hij staat alvast op ons verlanglijstje.

- Onvrijwillige tijdreiziger - Kruip in de huid Nate Ranco en ontdek een sinister complot van Stalin om de wereld te veroveren. 
- Element 99 of E99 - Ontdek een nieuwe grondstof die alle krachten verhonderdvoudigd. 
- Manipuleer de omgeving en de vijanden met het Time Manipulation Device (TMD) en verouder/verjong vijanden en objecten in de omgeving in je voordeel.
- Time Gadgets - Maak gebruik van gadgets die de tijd kunnen manipuleren zoals het TMD en het Chronolight. 
- Horror - Herbeleef gruwelijke rampen die in loops gevangen zitten en leer uit de fouten van de Russische soldaten.

Overige informatie

Merk Activision
EAN 5030917070471
Color N/B
Opslagcapaciteit N/B
Conditie Gebruikt
Garantie N/B
Levertijd 1-2 werkdagen

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Singularity (PS3)(Gebruikt)

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Price
Value
Quality

Bekijk de video